Hej!
 
Idag vaknade jag av att huset var fullt av hantverkare. Rörmokar-Tobbe, Golv-Janne och Snickar-Mats dök alla upp på morgonkvisten! ☺️  Nu börjar alla nya avloppsrör, vattenledningar komma på plats och golvet i köket har börjat täckas av isolering och så småningom även spånskiva. Nästa steg är golvvärmen som ska installeras. SEN lägger vi det nya golvet! Längtar dit! Grovjobbet är ju ändå inte riktigt lika kul som när ytskikten kommer på plats. Såhär ser hallen ut just nu. Tur att vi inte behöver bo där nere!!
 
 
 
Golvsliparen och hans son verkar kunna sin grej för det går hur smidigt som helst att få det jämt och fint och vitlacken rollade de på samtidigt som de surfade på mobilen. Nu har första lagret slipats och lackats. Imorgon och på onsdag slipas det ytterligare en gång och lackas två gånger till. Det blir än mer vitt alltså. Skillnaden på ljuset i rummet var ju otrolig!
 
Före:
 
 
 
 
 
 
Efter: 
 
 
Jag själv har varit till en träfirma utanför Heby och kollat på lister, både golvsockel, dörrfoder till hela nedervåningen samt och bröstlisten till mat- och vardagsrummet. Tog hem lite prover och testade, fick vitmåla dem lite snabbt för att få nån bild av hur det blir och det blev dessa tre: 
 
 
Golvsockel ovan kommer att sättas i hela nedervåningen. Valde en hög på 14,5 cm. Tycker de är så fina när de är riktigt höga.
 
 
Bröstlisten till vardagsrummet och matrummet här ovanför.
 
 
Och dörrfoder här ovanför som sätts runt alla innerdörrar och dörröppningar.
 
Idag åkte jag och Sigge till träfirman och hämtade beställlningen. Kände mig grym 💪  som körde släp med 5 meters plankor, lyckades lasta på allt, spände fast med spännband och sen tog mig hem utan större missöden. Behövde dock inte backa som tur är. 
Det finns dock en hake med dessa fina lister....de är alla omålade så nu har jag 80 m golvsockel, 60 m dörrfoder och 30 m bröstlist att grundmåla och vitlacka !! 
 
Tycker att jag ständigt går runt med alla dessa "val" i huvudet just nu. Allt från lister och väggpanel till vitvaror, altandörr, ytterdörr, mattor och hatthylla. Man kan lätt bli lite stressad och okontaktbar och man vill ju inte råka köpa HELT fel. Men nu börjar det mesta vara valt ändå. Otroligt skönt! Håller också på att kika på blandare till köket, tvättstuga och toaletterna. Vilken djungel...och de är inte billiga heller! Drömmer om denna...måste bara bearbeta Macke några dagar angående priset 😮
 
 
Ha en fin kväll!
 
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg