Hallå!
Blev lite bloggpaus några dagar. Vi har njutit av sportlovet, åkt pulka, byggt en massa lego och annat! Fantastiskt att vi har en sån härlig vinter här nere i år ändå. Man är ju inte bortskämd med det de senaste åren. Lite småkrassliga barn fortfarande så aktiviteterna har varierat men helt ljuvligt är det att bara få vara tillsammans! Livet = Älsk på det. Så här snöröjer man i Koby:
 
 
 
 
 
 
 
Min fordonsälskare till son. Har pluggat in alla bilmärken som finns i Sverige. Och han har koll på varenda bil som kör förbi på vägarna och informerar oss andra. ❤️ 
Vi har pysslat med lite små detaljer som fortfarande behövdes göras, bland annat kakel som skulle upp på väggen i tvättstugan ovanför bänken. Egentligen inget måste då vi har våtrumsmatta under men ändå lite kul att rummet fick lite mer "liv". 
 
 
 
I tvättstugan har vi:
- Lagt in golvvärme
- Bytt ut den gamla våtrumsmattan på golv/väggar mot en ny
- Våtrumsmålat taket
- Gjort om avloppen
- Byggt en duschhörna
- Köpt ny bänk, ho, hängande tvättkorgar mm
- Ny innerdörr
 
Dåligt med före-bilder men dessa är från arbetets gång iaf.
 
 
 
Nu ser tvättstugan ut såhär:
 
 
 
Väntar fortfarande på leverans av duschdörren i klarglas som kommer vilken dag som helst. Den kommer att avskilja duschhörnan från övriga tvättstugan. 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha haft en sån där ranglig torkställning från Ikea som stått på golvet och tagit massa plats och rasat stup i ett hittade jag dessa på nätet. Grymt nöjd! Och lätta att bara trycka ihop mot väggen när vi inte behöver torka något för tillfället. Finns i en massa olika bredder och storlekar.
 
 
 
Lilla toaletten mitt emot tvättstugan hade jag inte heller några före-bilder på. Bara en enstaka här nedan, så då får man åtminstone en liten aning om hur det såg ut tidigare. Där var tidigare mönstrad våtrumsmatta och målad väv. 
 
 
I toaletten som inte är ett våtrum på så sätt att man duschar, badar etc så krävdes inte samma tätskikt och underlag. Där har vi:
 
- Nytt avlopp
- Lagt in golvvärme
- Nytt innertak
- Pärlspontpanel
- Marockanskt kakel på golvet
- Ny badrumsinredning
- Ny innerdörr
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista rummet på nedervåningen är kontoret och nu även gästrum. Det har fungerat som avställning och förråd under hela arbetets gång med nedervåningen. Man behöver ju ställa allt nånstans medan man bygger, material, många förpackningar med panel, ett antal förpackningar golv, verktyg, färg mm mm. Så det rummet gjorde vi sist av allt när vi började kunna se ljuset i tunnlarna där inne :-) Väldigt skönt att få det klart dock eftersom man behöver ställen för alla praktiska saker i hemmet som papper, pennor, batterier, sladdar, böcker osv.
 
Före:
 
 
 
 
 
Här har vi:
- Målat taket
- Tapetserat
- Lagt in golv
- Målat smyg
- Bytt ut snickerier, dörrfoder, golvlister
- Ny innerdörr
 
Efter:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solnedgången just nu 😍 Man blir mållös.
 
 
Ha det så gott vänner!
Kommentera 1
Visa fler inlägg